WELVAART KOMT VOORT UIT HET OVERWINNEN VAN ANGST

Ook al ben ik zoveel mogelijk losgekoppeld van wat er in de wereld gebeurt, toch druppelen er af en toe dingen binnen. Zie je, jarenlang heb ik er bewust voor gekozen om niet naar het nieuws te luisteren of de kranten te lezen.

Het is niet alleen dat ik erg gevoelig ben en sterk lijk te reageren op negatieve dingen, het is meer dat ik het niet leuk vind wat het met mijn mindset doet. Op de een of andere manier lijkt mijn focus zich te verplaatsen naar slecht nieuws en beïnvloedt het al het andere in mijn leven.

Sommige mensen hebben me de afgelopen jaren verteld dat mijn “loskoppelen” raar is omdat ik mis wat er in de wereld gebeurt. Of ze vinden dat ik naïef ben om te denken dat als ik het niet hoor dat het niet bestaat.

Nou, in zekere zin bestaat het ook niet voor mij. Als ik het niet weet, kan het mij ook niet beïnvloeden. En dus, terwijl de rest van de wereld zich in een grote puinhoop van uitsluiting, zorgen en twijfel stort, heb ik ervoor gekozen om me niet langer mee te laten sleuren in het drama, de angst en de wanhoop.

Soms gun ik veel meer mensen dit loskoppelen van het slechte nieuws.

En ik geef toe dat het de afgelopen jaren steeds uitdagender werd om de focus bij je eigen ontwikkeling, groei en evolutie te houden. Maar omdat mijn geest minder besmet is met dit “spul”, voel ik rust en liefde en blijft overvloed in mijn leven stromen.

Dit is waarom ik me loskoppel:

De media zijn maar in één ding geïnteresseerd: advertenties en dus reclame maken. Hoe meer mensen naar de slechtnieuwsshow kijken of die dramatische publicatie lezen, hoe meer kosten ze hun adverteerders in rekening kunnen brengen. Om te groeien doen de media ALLES om jouw aandacht te trekken. En ANGST is hiervoor de beste manier.

Aandacht trekken op een manier waardoor mensen terug blijven komen voor meer, uit “angst” om iets belangrijks te missen. Als je dit begrijpt, word je duidelijk dat er veel hype is en dat wat er nu allemaal gebeurt perfect aansluit bij wat ik de ‘collectieve angst in stand houden’ noem.

Als je bang bent, kun je niet welvarend zijn, hoeveel geld je ook hebt. Waarom? Welvaart is een gemoedstoestand. Laat me dat nog eens zeggen: als je bang bent, kun je niet welvarend zijn. Het is makkelijk om meegezogen te worden in deze collectieve angst. De sleutel tot het aantrekken van welvaart is weigeren je focus te leggen op dingen die angst veroorzaken. Misschien wil je nu vragen: “Francien, hoe kan ik NIET worstelen met angst? Overal om me heen zijn er aanwijzingen dat het niet goed gaat.”

Mijn antwoord is: je KAN KIEZEN om niet te worstelen!

Kijk eens om je heen. De natuur worstelt niet. Een grasspriet heeft geen moeite om te groeien. Het groeit gewoon. In plaats van je te concentreren op alle dingen die “bergafwaarts” lijken te gaan, verleg je je focus. Kijk naar alles om je heen dat goed gaat.

Wij mensen hebben de neiging om ons te focussen op de 2% die NIET goed gaat, in plaats van dat we de focus leggen op die 98% die wel goed gaat in ons leven. Waar focus jij je op?

Ik heb ontdekt dat de beste manier om uit mijn angst te komen, is om mijn focus te verplaatsen naar het huidige moment. Als ik negatieve gevoelens heb of merk dat de collectieve angst mijn wereld binnen sijpelt, dan stop ik met alles. En met slechts vier ademhalingen stem ik me af op het huidige moment.

Hoe eenvoudig dit misschien ook klinkt, eigenlijk is het wonderbaarlijk wat we met onze ademhaling kunnen creëren.  Je kunt ook gewoon even je sjaal omgooien en naar het strand gaan of met je wandelschoenen aan naar het bos. Gebruik je zintuigen om de schoonheid te zien, de subtiele geuren te ruiken en te luisteren naar de natuurgeluiden.

We blijven zo helemaal aanwezig in het huidige moment!

Waarom? Omdat je NIET tegelijkertijd in angst EN in het huidige moment KAN zijn. Het is onmogelijk. Wanneer je in het huidige moment bent, ben je in directe verbinding met het Universum, Spirit of God, hoe je het ook wilt noemen. En dat is je directe verbinding met liefde. En liefde en angst kunnen niet naast elkaar bestaan. Dat is een universele wet.

Wat heeft dit met het KlantenMagneet Systeem te maken? ALLES!

Als je gegrepen door de angst achter je bureau zit en je vraagt je af ​​waar de klanten zijn, voed je jezelf met deze collectieve angst. Het weerhoudt je van je marketingactiviteiten. En de energie die je WEL in je marketing steekt, is een negatieve energie. Wat alleen maar meer gebrek in je leven brengt en je welvaart afstoot.

Richt je in plaats daarvan op wat goed gaat. Wees dankbaar voor wat je WEL hebt. Neem een ​​pauze van je werk, loop weg van je bureau, knuffel je kinderen, ga de hond uitlaten, focus op de buitenlucht… doe wat nodig is om je focus van de angst af te halen. Als je dat doet, zul je de angst letterlijk voor je ogen zien vervagen.

Wanneer je vervolgens weer start met je marketingactiviteiten, zul je merken dat je energie vanuit een totaal ander perspectief komt. In plaats van “gebrek” uit je energie zich in “aantrekkingskracht”. En dan trek je niet alleen ideale klanten aan, het geld begint ook binnen te stromen.

Jouw opdracht:

Let vooral op wanneer je wordt meegezogen in de collectieve angst. Start met jezelf loskoppelen van het nieuws, de krant en de media. Verander het gesprek wanneer je vrienden en buren beginnen te praten over dingen die te maken hebben met gebrek. Verschuif je focus naar wat overvloedig IS in je leven:

  1. Noem minstens 10 dingen/mensen die je waardeert in je leven en waar je op dit moment dankbaar voor bent.
  2. Kies een item/persoon en beschrijf “waarom” je hier dankbaar voor bent. Beschrijf hoe je je voelt.
  3. Erken en vier jouw successen. Noem minstens 3 successen die je gisteren hebt geboekt. Deze kunnen heel klein zijn (zoals je bed opmaken) tot heel belangrijk (zoals een nieuwe klant krijgen).

Doe dit elke dag. Als je dan weer die overvloed voelt, start dan je dag met je marketingactiviteiten.

Onthoud dat je ook ACTIE moet ondernemen. Je kunt niet zomaar op de bank blijven zitten en nieuwe klanten wensen. Je moet authentieke, overtuigende en consistente marketing implementeren, waardoor mensen, met het bankpasje in de hand, contact met je opnemen omdat ze met jou willen samenwerken.

Wil je aan de slag met CONSISTENTE marketing? En wil je weten hoe je dat kunt vertalen naar groei, meer impact en hoe je daarmee door je inkomensplafond kunt breken? Weet je al een tijdje dat er in je bedrijf een transformatie nodig is? Misschien moeten we even praten.

Let’s Talk!!

© 2021 Francien van den Boomen – Alle rechten voorbehouden.

Mentor voor minste, marketing en manifestatie. Oprichter van de Manifesteer Business Academie (MBA) en Spirituele Ondernemersschool (SOS). Ontwikkelaar van het KlantenMagneet Systeem™, het bewezen stapsgewijze programma om meer ideale goed betalende klanten aan te trekken, meer omzet te manifesteren en meer tijd te hebben om van dit alles te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *