NAAR WIE ZOU JE MOETEN LUISTEREN?

“Weet je, ik denk dat je zelfs voor de eerste lancering iets meer kunt vragen. Waarschijnlijk kun je als startprijs twee tot tien keer meer vragen.”

En zij zei: “Ja, maar mijn vriendinnen vinden dat ik voor die prijs moet beginnen.”

Ik antwoordde: “Weet je, het is echt interessant naar wie we luisteren als we een beslissing willen nemen.”

Ik herinnerde haar eraan dat ik een succesvolle businessmentor ben en dat ik nu binnen handbereik was omdat ik naast haar zat. Zij lachte en stemde toe.

Ik coach al 20 jaar, heb met duizenden vrouwen gewerkt om meer geld te verdienen en zij kreeg mijn gratis coaching.

En zij zei: “Weet je, ik ga gewoon doen wat ik en mijn vriendinnen denken.”

Tuurlijk!

Maar het deed me denken aan de talloze vrouwelijke ondernemers die hun vrienden, hun moeder en andere niet-ondernemende mensen vragen wat ze moeten doen in hun bedrijf…

…en ik heb een uitgesproken visie over naar wie je zou moeten luisteren als het gaat over zakelijk advies.

Er zijn eigenlijk maar twee soorten mensen naar wie je zou moeten luisteren:

1. Mensen die verder zijn dan jij

Dit zijn mensen die het pad al hebben bewandeld en veel meer geld verdienen dan jij. Ondernemers met jarenlange ervaring die heel succesvol zijn. Mensen die doen wat jij wilt doen maar verder zijn dan jij. Het zijn mensen die het spel echt begrijpen.

Deze personen zijn heerlijk om naar te luisteren omdat ze je met hun verhalen kunnen vertellen wat er staat te gebeuren, wat je moet vermijden, welke hacks je kunt gebruiken en wat nu heel goed werkt.

2. Je ideale goed betalende klanten

Dit zijn je ideale klanten die al eerder bij je hebben gekocht. Het beste kun je luisteren naar mensen die je herhaaldelijk hebben betaald voor je diensten en steeds weer bij je terugkomen.

Dit zijn de mensen die je om advies vraagt.

Hun advies is waardevol omdat je niet hoeft te raden of ze iets willen of niet. Als ze bij je blijven kopen, willen ze waarschijnlijk ook het volgende dat je aanbiedt. Dus zij zijn de meest aangewezen personen om naar te luisteren.

Dus mijn tip…

Luister naar het advies van je ideale goed betalende klant en naar de mensen die meer ervaring en succes hebben dan jij.

Oké?

Vraag hier een gratis kennismakingsgesprek met me aan.

© 2022 Francien van den Boomen – Alle rechten voorbehouden.
Mentor voor mindset, marketing en manifestatie. Oprichter van de Manifesteer Business Academie (MBA) en Spirituele Ondernemersschool (SOS). Ontwikkelaar van het KlantenMagneet Systeem™, het bewezen stapsgewijze programma om meer ideale goed betalende klanten aan te trekken, meer omzet te manifesteren en meer tijd te hebben om van dit alles te genieten.

Categorie ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *