5 MANIEREN OM CONTENT TE CREËREN DIE VERKOOPT

PLUS DE GROOTSTE RIJKDOM EXPLOSIE TIP DIE IK OOIT HEB GELEERD.
Er zijn veel dingen die mensen me vragen, maar ik zou zeggen dat de meest voorkomende vraag die ik krijg iets is in de trant van “hoe weet je wat je elke dag moet schrijven?”…

Dus ik ga het even met je delen.
Omdat dit hele “content schrijven” gebeuren VEEL makkelijker is dan je denkt.

Hoe vaak zit je niet met een pen in je hand of voor je laptop, klaar om content te creëren? Want je weet dat je elke dag iets moet creëren, alleen zit je daar maar naar een lege pagina te staren en je hebt geen idee wat je moet schrijven.

En hoe vaak heb je een livestream gedaan of een video gemaakt en ben je uiteindelijk de meeste tijd aan het ronddwalen zonder heldere intentie? Regelmatig, toch?

Je bent niet alleen! De meeste mensen hebben geen idee… Ik zit soms in dezelfde situatie en JA, het is frustrerend. Het is een stuk makkelijker om gewoon de laptop dicht te doen, weg te lopen en tegen jezelf te zeggen: ik voel me nu gewoon niet geïnspireerd, ik zal iets creëren als ik geïnspireerd ben…

En laat me raden….
Je gaat die avond naar bed zonder IETS gecreëerd te hebben.
Ja?
Dat dacht ik al. 
Laten we er even samen doorheen lopen…

5 MANIEREN OM CONTENT TE CREËREN DIE VERKOOPT

1. Consistentie is een vereiste, wen er maar aan!

Je MOET, en ik bedoel absoluut MOETEN, je móét in de discipline van het dagelijks creëren. (En als ik dagelijks zeg, bedoel ik echt DAGELIJKS.)
Het maken van content is iets dat gemakkelijker wordt naarmate je het vaker doet.
Wil je weten hoe je je vaardigheden voor het maken van content kunt verbeteren?

MAAK MEER CONTENT!

Wil je weten hoe je je verkoopvaardigheden kunt verbeteren?

VERKOOP MEER!

Zo zie je maar weer dat je het niet zo ingewikkeld hoeft te maken.
Zo simpel kan het dus zijn.

Het komt vaak voor dat je niet weet wat je moet schrijven, maken, zeggen, opnemen of uploaden. De verleiding om tegen jezelf te zeggen dat je het later doet zal ENORM zijn. Ook nadat je op de een of andere manier geïnspireerd bent geraakt, weten we allebei dat je het niet gaat doen. Zelfs ik zou het NIET DOEN!

Zet in op elke dag content creëren.
Voor mij is dat schrijven. Ik doe ook regelmatig livestreams en maak video’s. Ik maak audio’s en soms een podcast als ik er zin in heb. Schrijven heeft mijn belangrijkste focus, omdat ik het heerlijk vind en makkelijk in een high-vibe kom omdat ik het zo leuk vind.

Dus elke dag ga ik zitten en schrijf.

Soms werkt het niet en vergaat me de zin. Ik post het dan toch en vaak is het dit stuk content dat de meeste betrokkenheid creëert. En dit doet dan toch het werk. Ha!

Andere keren ben ik in de flowzone en dan stroomt het gewoon uit me. Ik heb dan nul het gevoel dat ik aan het PROBEREN ben. Het is dan gewoon gedaan, klaar en gemakkelijk. Dat zijn de goede tijden en ik heb ze vaak, maar niet elke dag.

Mijn punt is: zet gewoon in op dagelijkse contentcreatie. Hoe consistenter je bent, hoe meer je je community laat groeien, hoe meer betrokkenheid je zult krijgen en hoe meer geld je zult verdienen. Dat is gewoon zo.

2. Voeg 90% van de tijd een CTA toe aan jouw gratis content.

Ja, deze zal bij velen tegen de haren in strijken, dat weet ik zeker! LOL
Maar degenen die dit niet SNAPPEN, die dit niet LEUK vinden, die het hier niet mee eens zijn, nou…, ik denk dat ze gewoon niet zoals WIJ zijn en gewoon fijn hun eigen weg kunnen vervolgen.

Weet je wat het is… ik zei het al bij punt 1, maar ik zeg het graag nog een keer:
Hoe meer je verkoopt, hoe meer geld je verdient.

Nogmaals, als je ECHT geld wilt verdienen vanuit het gevoel dat het heel NATUURLIJK is dat er dagelijks geld binnenstroomt, en mensen vragen waar en hoe je ze kunnen betalen….

dan moet je dit ECHT binnen laten komen:

HOE MEER JE VERKOOPT, HOE MEER GELD JE VERDIENT.
Je verkoopt dus vanuit afstemming, vanuit een groot JA (en je verkoopt dus geen dingen die NIET afgestemd zijn). Je verkoopt vanuit afstemming omdat JIJ dat gewoon bent, omdat het gewoon zo spannend en opwindend voor je is.

Begrijp je wat ik bedoel? Ik hoop het zo!

Dus… wat doe je?

Je voegt een call-to-action toe aan 90% van je gratis content. De andere 10% gebruik je geen CTA’s. Maar voor die andere 90% van je content, voeg die CTA toe!

Als je veel waarde geeft, WILLEN mensen weten wat de volgende stap is.

Dus laat ze niet in steek en gebruik die CTA. Vertel mensen wat je wilt dat ze doen:
Klik op de link! Koop iets! Stuur me een mailtje! Deel mijn bericht! Word lid van mijn FB-groep! Meld je aan voor mijn e-mails! Doe mee met het programma!

Maak het duidelijk. Wees helder. Maak het gemakkelijk.
En zorg ervoor dat ze het doen!

3. Verkoop het resultaat, niet het product of de dienst.

Als je ECHT je content wilt verbeteren en daardoor een OVERVLOED aan verkopen en geld wilt zien binnenkomen, moet je duidelijk maken wat mensen krijgen als ze iets kopen.

Nee, niet de dingen die ze krijgen. Dat interesseert ze echt niet.
Wat ze echt willen weten is:

“Hoe gaat dit mijn leven beter maken?”

Dat is de vraag die je in al jouw content moet beantwoorden, wanneer je iets verkoopt.

Mensen kopen niet jouw product, programma of training, ze kopen het resultaat dat je product, programma of training hen zal geven.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een training hebt over ‘je online bedrijf starten’ (welke tools heb je nodig, hoe moet je starten, welke stappen moet je zetten enz.). Jouw potentiële klanten maakt het niet uit hoeveel werkboeken, modules en videotrainingen zijn opgenomen. Het maakt ze niet uit of je een mooie verkooppagina hebt of niet. Het maakt hen niet uit of de groepscoaching gesprekken 30 minuten of 60 minuten duren.

Ze geven om het RESULTAAT van starten met de juiste tools en de juiste stappen.
Goed verdienen?
Ideale goed betalende klanten?
Meer impact?
Een geoliede marketingmachine?
Vrijheid?
Financiële onafhankelijkheid?
Gelukkig zijn?

DAT ZIJN DE DINGEN DIE JE VERKOOPT in jouw content.
Die resultaten en voordelen. Dat is waar mensen ECHT in geïnteresseerd zijn.

4. Wees een VERHALENVERTELLER, geen VERKOPER

Vertel verhalen en wees geen gladde verkoper of doorzichtige marketeer en je zult goed geld verdienen. De meeste mensen schrijven teksten met de bedoeling om te verkopen, en daar is niet per se iets mis mee… behalve als GELD de belangrijkste focus is.

De energie in die teksten is dan: Wat moet ik zeggen om mensen zover te krijgen om te kopen. Het straalt wanhoop uit. En wanhoop is super onaantrekkelijk voor potentiële kopers. Wanhoopsvibes = geen verkoop. Mensen zien wanhoopsvibes al van verre aankomen!

In plaats daarvan moet je leren hoe je een verhalenverteller kunt zijn in plaats van een VERKOPER. Een verkoper schrijft en verkoopt met de bedoeling om geld te krijgen. Een verhalenverteller schrijft en verkoopt omdat ze een verhaal te vertellen heeft.

Als er één vaardigheid is die je keer op keer oefent tot je die onder de knie hebt, dan is het wel storytelling. Het is de nummer 1 manier om iets te verkopen.

Diegene die meer verhalen vertelt, verdient meer!
Voordat je begint met het maken van content van welke aard dan ook, moet je jezelf eerst afvragen: “hoe kan ik dit omzetten in een spannend verhaal waar mensen van zullen smullen?”.

Creëer vanuit DIE ruimte. Verhalen vertellen is het geheim om je omzet en verkopen omhoog te laten schieten.

5. Los hun problemen op en ze zullen ALLES van je kopen!

Mensen hebben problemen. Mensen ergeren zich aan hun problemen. Mensen willen dat hun problemen hoe dan ook verdwijnen.

Dus als je een OPLOSSING hebt om hun problemen te laten verdwijnen, dan maakt het niet uit wat je verkoopt of tegen welke prijs je het verkoopt. Ze zullen je vragen: “waar kan ik betalen?”

Ik raad aan om dit te doen met zowel je gratis content als je betaalde content. Het oplossen van problemen zou niet alleen voor betaalde inhoud moeten zijn – je moet ook je kennis gratis weggeven (een beetje wat ik hier doe!).

Kanttekening: wanneer je consistent veel GRATIS waardevolle content weggeeft, krijgen de meeste mensen een gevoel van wederkerigheid. Ze willen je op de een of andere manier “terugbetalen” – wat er vaak toe leidt dat ze bij je kopen.

Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt.

DAT IS DE GROOTSTE RIJKDOM EXPLOSIE TIP DIE IK OOIT HEB GELEERD.

Laat mensen zien dat je goed geïnformeerd bent en dat je ze kunt helpen. Geef je beste content GRATIS weg. Laat mensen zien dat je een expert bent en dat je ze kunt begeleiden.

Enkele gratis content tips:
“HOW TO” berichten/video’s
Live trainingen & workshops
Een-op-een gesprekken
Hoe meer je deelt, hoe meer geld je krijgt.

Reminder:

JE KUNT NIET “TE VEEL” GRATIS WEGGEVEN.

Echt niet!!! Stop met dat geloven.
Geef, geef en geef nog eens!
Maarrrr…. zorg er wel voor dat je een CTA toevoegt voor een betaald aanbod in 90% van jouw content.

Wil je meer tips over hoe je kunt verkopen op een manier die ervoor zorgt dat jouw klanten JA zeggen en jou het hele bedrag in een keer betalen?
Ik ben ZO enthousiast over mijn nieuwe minicursus ‘Manifesteer Meer Verkopen’, waarin ik je precies DAT laat zien!

Manifesteer Meer Verkopen

  • Mijn stappenplan voor het maken van een aanbod dat jouw mensen ZULLEN kopen.
  • Hoe ik €5K, €10K, zelfs €100K per maand kan verdienen en hoe jij hetzelfde kunt doen.
  • De 3 dingen die je aanbod MOET bevatten als je wilt dat mensen kopen. (de meeste mensen negeren deze dingen en vragen zich af waarom hun aanbod niet verkoopt!)
  • Hoe ik met gemak verkoop en mijn nummer 1 tip voor het prijzen van jouw aanbiedingen. (niet meer raden wat een goede prijs is!)
  • Mijn 5 tips voor het creëren van een koopervaring voor jouw mensen waardoor ze altijd bij je willen kopen.
  • De verkoopstrategieën die ik elke dag gebruik om enorme hoeveelheden geld te creëren.

Ik heb veel over verkopen gesproken, maar niet op de manier waarop ik het in deze minicursus doe. Ik laat je min of meer de EXACTE strategie zien die ik gebruik voor het verkopen van mijn aanbiedingen. Dit is de strategie die me heeft geholpen om tonnen te manifesteren.

Deze training bevat al het bovenstaande, PLUS:

  • Dagelijkse verkoopopdrachten voor meer verkopen (14 dagen opdrachten)
  • 3 videolessen (verkoopmindset, de perfecte pitch, bezwaren wegnemen)
  • Een-op-een coaching gesprek van 30 minuten met Francien

Dit is een unieke kans om alles te leren wat je moet weten over het aantrekken van ideale goed BETALENDE klanten die daadwerkelijk JA zeggen tegen jouw aanbod (en zich vervolgens zonder aarzeling aanmelden).

Ik ben ZO ongelooflijk enthousiast over Manifesteer Meer Verkopen!!

Meld je hier aan –> Manifesteer Meer Verkopen

© 2022 Francien van den Boomen – Alle rechten voorbehouden.
Mentor voor mindset, marketing en manifestatie. Oprichter van de MBA – Manifesteer Business Academie). Ontwikkelaar van het KlantenMagneet Systeem™, het bewezen stapsgewijze programma om meer ideale goed betalende klanten aan te trekken, meer omzet te manifesteren en meer tijd te hebben om van dit alles te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *